הפקנו את הסרטון על בריונות ברשת שבו מתוארת ילדה בבית ספר שקוראת באפליקציית האינסטגרם את התגובות הנוראיות שהגיבו לה על תמונה תמימה שהעלתה, בסוף הסרטון רואים כדור נייר נזרק על הילדה מה שמסמל על זה שהביריונות היא לפעמים לא רק ברשת אלא גם בחיי היום יום. בחרנו להפיק את הסרטון הזה במטרה לחדד אצל בני הנוער את ההשפעות של תופעת היד הקלה במקלדת.
בני הנוער שאינם מבינים כשהיד במקלדת קלה אבל יכולה לפגוע בבן אדם שנמצא מאחורי המסך ורואה את התגובות שכתבו לו.
יש המון מקרים בהם אנשים כותבים טוקבקים ואינם מייחסים חשיבות לאדם שכתבו עליו את הטוקבק.
ניתן לתת כדוגמה את הדוגמנית מריה דומרק שנכנסה לבית האח הגדול שזוהי תוכנית ריאליטי ונתפסה כבן אדם שיטחי שבגד בבן הזוג שלה מול מסך הטלוויזיה וישר כשיצאה מבית האח התחילו להגיב לה ברשתות החברתיות טוקבקים פוגעניים עד שהחליטה לעשות מעשה אמיץ ולמחוק את כל התמונות שלה באינסטגרם שזוהי הפלטפורמה החזקה והמשפיעה שמכניסה לה גם כסף כיום ולהשאיר תמונה אחת שבה כתוב "תראו אהבה".
כיום כולנו עוברים את תופעת המקלדת הקלה בין אם זה בצד הפוגע ובין אם זה בצד הנפגע אך רובינו לא מייחסים אליה חשיבות כה רבה.
במקרים רבים ילדים תופסים אומץ ואומרים דברים פוגענים שיכולים להתפרש מצד הנפגע כדבר שלא ציפו לו ולהבין אותו כדבר פוגע ומשפיל, מקרים שכאלה הינם ברי תיקון בעזרת תמיכה, טיפולים פסיכולוגיים ועוד ואף במקרים קיצוניים יכול להגיע לאובדנות של אותו נפגע והדבר אינו בר תיקון ומשאיר נזק נפשי רב לסובבים את אותו הנפגע בין אם זה משפחתו של הנפגע ובין אם זה הצד הפוגע שנושא רגשות אשם יום יום על ההודעה שאז הייתה אמורה להתפרש הצחוק והתפרשה כפגיעה שאינה ניתנת לתיקון והיא מתלווה לאורך כל החיים.
ניתן ללמוד מכך שלפני ששולחים הודעה בין אם זה להצחיק את החברה בכיתה לבין אם יש כוונה לפגוע, אנו תמיד צריכים לחשוב צעד אחד מעבר ולזכור שמדובר בבן אדם ולהפעיל הגיון לרגע.
אם נכתב דבר כלפי אדם שלא באמת יהיה לי את האומץ להגיד לו את זה בפנים כנראה שהדבר הזה לא אמור להיאמר.
כתבה ממעניינת שכל בן נוער צריך לקרוא אותה