ערכנו סקר בו נשאלו בני הנוער על שמונה שאלות כלליות ואף אישיות אשר מדברות על מידת החשיפה שלהם בעבור בעיית הבריונות ברשת.
בסקר קיימות מגוון שאלות כאשר השאלה הפותחת מדברת על מידת החשיפה של הנערים לעליית הבריונות ברשת, אשר חלק מבני הנוער ענו תשובה מורחבת וחלק לא ידעו דבר על בעיה זו.
לאחר מכן נשאלת שאלה על המסגרות החינוכיות והיא "האם בית הספר בו אתה לומד מעלה את הנושא ומנסה להפחיתה?"
המשתתפים בסקר ענו שלרוב בית הספר מעלה את הנושא באמצעות שיעורי חינוך/סרטונים ופרוייקטים בהם ילדי בית הספר משתתפים הקשורים לנושא.
בין היתר נשאלו שאלות על הקורבנות של בעיית הבריונות ברשת ועל הפתרונות בעבורה, כמו כן נשאלו גם שאלות אישיות לדוגמא: "האם בעיית הבריונות ברשת פגשה אותך באיזשהו מקום בחיים?" ואף מתי לאחרונה שמעת על בעיה שכזו בתקשורת – בסקר עולה כי החשיפה של בעיה זו מועטה בתקשורת אלא רק במקרה קיצון בה השפעה גרמה לנזק מסויים נפשי /פיזי.
את הסקר בחרנו לסגור בהבאת סיסמא אשר קשורה לנושא אשר באנו לבדוק איך בני הנוער מנתחים אותה ומגיבים לה והיא: "חצי דקה למחשבה לפני שיתוף והפצה", סיסמא זו בעצם מתארת את הקלות שמאחורי המקלדת ואת האומץ שלרוב לא קיים במציאות, היא מדברת על הקלות של שליחת המסרונים הפוגעים ופועלת בכדי להעלות את המודעות בנושא כך שלפעמים הצד האחר מפרש קצת אחרת את ההודעות המתקבלות אצלו.
הסיסמא בעצם מדברת על לעצור לפני ששולחים משהו ולחשוב איך אני (השולח) הייתי מגיב אם הייתי במקום הילד שמקבל את ההודעה, סיסמא זו מעודדת לחשוב על ההשלכות המסוכנות ולעיתים קטלניות של נושא הבריונות ברשת.
מסר חד ברור ונכון, כל הכבוד