בשנים האחרונות בעקבות התפתחות הטכנולוגיה החלה החמרה במעשי אלימות ובריונות במרחב האינטרנטי כנגד קטינים כגון: פדופיליעה, נידוי, חרם, בריונות.
בינואר 2016 התגבשה החלטה בממשלה על הקמת מערך לאומי למניעת אלימות ופשיעה נגד בריונות ברשת.
המערך מורכב מגופים שונים: משטרת ישראל, המשרד לביטחון הפנים, ומשרדי ממשלה נוספים אשר יפעלו בשיתוף פעולה ליצירת סביבה בטוחה לקטינים ולמאבק בפשיעה נגד קטינים.
משטרת ישראל מפעילה כיום מוקד שמהווה כתובת לציבור, לדיווח, למידע ולסיוע.
בנוסף היחידה יוזמת ומובילה פעילות למיגור הפשיעה המקוונת וכן לחשיפת פשעים נגד קטינים במרחב המקוון תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים.
שוטרי מוקד 105 מתמודדים עם אתגרים רבים ואירועים מורכבים כגון עבירות מין כלפי קטינים ובריונות. על השוטרים להיות מכילים, בעלי יכולת הקשבה, סבלנות ואינטליגנציה רגשית גבוה.
פעמים רבות השוטרים נדרשים למצוא פתרונות יצירתיים ולתושייה.
לצורך כך, השוטרים עוברים הכשרות ייעודיות ורוכשים מיומנויות וידע נרחב בתחומים שונים כגון: ניהול משא ומתן, שיטות חקירה מתוחכמות, עולם הנוער, מיצוי מידע מהאינטרנט ועוד.
פעילות המוקד גרפה הצלחות לאיתור פושעים ברשת.
מטרות המטה
המטה, באמצעות מכלוליו השונים, פועל בתחומים הבאים:
- אכיפה פלילית ואלטרנטיבית וצמצום תופעות אלימות ופשיעה במרחב המקוון
- הגברת המודעות לגלישה בטוחה ויצירת סביבה וירטואלית בטוחה
- הפעלת מרכז לאומי לדיווח ולמענה לפניות הציבור
- הגברת ההרתעה כנגד עבריינות רשת
- הגברת הדיווח, העלאת אמון הציבור והגברת תחושת הביטחון האישי
- קידום חקיקה ותיקוני חקיקה בתחומי פעילות המטה
הכתבה ממש מעניינת וקשורה מאוד לחיים של בני הנוער כיום. אני מסכימה עם מה שכתוב בה, שכן הבריונות ברשת כיום בקרב בני הנוער היא מאוד חזקה ונפוצה לקהל הרחב לצערינו.
חשוב לשים לב ולשמוע את הילדים שחווים את הדברים האלו, ליחס להם חשיבות רבה ולתת את העזרה לאותם ילדים בין אם זה קבוצות תמיכה, קשר שותף עם ההורים, הנהלת בית הספר ועוד. בהצלחה ! 😄
כתבה מעניינת!!!