במהלך הרצאה שנערכה בבית הספר לכיתות י בנושא הבריונות ברשת וכללי הזהירות בה
התארח גלעד האן בפני השכבה והציג את הרצאתו שכללה דיבור ישיר מגובה עיניים, מתן דוגמאות מחיי האישיים, סיפר סיפורים על ילדיו ועוד…
קצת על גלעד, גלעד הינו חוקר סייבר, עורך סדנאות ונותן ייעוץ בנושא סיכוני רשת וגלישה בטוחה, חקירות, שיחזור ואבטחת מידע במרחבי הסייבר במערכות המחשב והסמארטפון..
במשך 20 שנה שירת במשטרת ישראל בתפקידי חקירות שונים ובעשור האחרון לשירותו במשטרה בתפקידו חוקר עבירות ופשעי מחשב בצוות עבירות הסייבר של המשטרה.
כיום גלעד בעל חברה להרצאות, סדנאות וייעוץ בנושא סיכוני רשת וגלישה בטוחה, חקירות, שיחזור ואבטחת מידע במרחבי הסייבר, במערכות מחשב והסמארטפון.
גלעד מספר כי במהלך עבודתו נחשף לפגיעה רבה בילדים בני נוער ומבוגרים במרחב הרשת כתוצאה משימוש לא נכון בה זאת ועוד מספר כי בחר לעסוק בחינוך לתרבות גלישה נכונה ובטוחה תוך מתן כלים כללים והסברה על היתרונות והחסרונות הנמצאים במרחבי הסייבר השונים בנוסף הוא מאמין כי חלק גדול מהפגיעות ניתנות למניעה על ידי חינוך, הסברה וחשיפה לכללי גלישה נכונה ובטוחה.
מטרתו בהרצאותיו היא הקניית ידע וכלים בתחום הסייבר, שימוש נכו בסמארטפון ובמחשב לגלעד שלושה משפטי מפתח לפיהן מעביר את הרצאותיו:
-"בידינו היכולת לבנות עולם אינטרנטי בטוח יותר למען שמירה על עצמנו ובטחון חיי ילדינו"
-"שינויים קטנים בהרגלי הגלישה שלנו יכולים להוביל לשינויים גדולים ולצמצום הפגיעה בנו ובילדינו במרחבי הסייבר".
-"לתת לילד סמארטפון בלי פיקוח ליווי והסבר, זה כמו לתת לו מפתחות לרכב ולהגיד לו: סע, פגע בעצמך ובאחרים"
גישתו לנושא הינה שהתנהגות נכונה ברשת תושג רק על ידי הסכמות ולא על ידי אכיפה (תהליך ארוך של חינוך במובן הרחב של המילה).
גלעד מוסיף כי כדי לגדל דור של ילדים יותר אנושיים, פתוחים, אמפתיים ובוגרים רגשית, עלינו לפתח את המיומנויות הללו בנו ובילדינו. הדרך לכך היא בחינוך, חינוך ושוב חינוך. באמצעות שיחה, חיבוק, דיבור פתוח, שאילת שאלות, נגיעה בנושאים מביכים באופן בוגר ואחראי ובעיקר פיתוח יחסים של אמון, פתיחות, כבוד ותחושה שאנחנו כאן עבורם בכל בעיה או נושא אך במקביל אנחנו סומכים עליהם, תוביל אותם ליעד הרצוי.
כתבה מעניינת
כתבה מושקעת, היה מעניין לקרוא אותה